Debate

Procesi i integrimit evropian dhe anëtarësimi i Shqipërisë në BE përbën bazën mbi të cilin ngrihet politika e brendshme dhe e jashtme të Republikës së Shqipërisë. Në këtë kuadër, rubrika “Debate” ka për qëllim të përfshijë qytetarët shqiptarë në debate të rëndësishme që ndodhin brenda Bashkimit Evropian, në tema të tilla si: sundimi i ligjit, e ardhmja e BE-së dhe e politikës së zgjerimit, zgjedhjet evropiane, BREXIT, emigracioni, ndyshimet klimaterike etj. Kjo qasje synon të informojë dhe angazhojë qytetarët shqiptarë për të kuptuar më mirë ndikimin qe zhvillime te rendesishme ne BE kane per Ballkanin Perëndimor.

Zgjedhjet e Parlamentit Europian 2019 – Rezultatet dhe gjetjet kryesore

Datë:  27 Maj, 2019 / Burimi: Euractiv Burimi i fotografisë: Parlamenti Evropian / © oraziopuccio Fotolia Zgjedhjet e Parlamentit Evropian të mbajtura në datat 26-28 maj, […]

Cila është e ardhmja demografike e BE-së?

Datë 4.06.2019/ Burimi: Komisioni Evropian Burimi i fotografisë: Komisoni Evropian Gjatë dekadave të fundit, Bashkimi Evropian është karakterizuar nga një rritje e popullsisë, edhe pse tashmë […]

Për më tepër

Buy now